Το Jack Daniel’s παράγεται στο Lynchburg του Tennessee με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που πρωτοκαθόρισε ο Jack Daniel 140 χρόνια πριν. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποκλειστικά από τη γη του Tennessee: δημητριακά και πεντακάθαρο νερό υπόγειας πηγής. Σε αντίθεση με τα bourbon whiskey, το Tennessee whiskey περνάει από μία επιπλέον διαδικασία πριν κλειστεί σε βαρέλι για ωρίμανση. Το πολύ αργό φιλτράρισμα μέσα από ξυλοκάρβουνο σφενδάμου, αυτή η σχολαστική και χρονοβόρα διαδικασία, είναι καθοριστική ως προς την επίτευξη της υψηλής ποιότητας και της πλούσιας γεύσης του. Κάθε σταγόνα διανύει το «ταξίδι» φιλτραρίσματος σε 4 με 6 ημέρες. Σ’ αυτό το διάστημα, απαλλάσσεται από όλες τις ανεπιθύμητες ουσίες, ενώ παράλληλα εμπλουτίζεται με μοναδικά αρώματα από το ξυλοκάρβουνο σφενδάμου. Μετά την απόσταξη, το Jack Daniel’s ωριμάζει στα κελάρια μέσα σε καινούρια βαρέλια λευκής βελανιδιάς, που φτιάχνονται στο βαρελάδικο του αποστακτηρίου. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσής του, απορροφά διάφορα συστατικά από το ξύλο του βαρελιού, που του χαρίζουν τη χαρακτηριστική του γεύση και τη βαθυκόκκινη απόχρωσή του.